EL bil og hybrid

Service og vedlikehold er mindre på en elbil om du sammenligner med en bensin- eller dieselbil. Dette blant annet fordi en elbil ikke trenger oljeskift og den har også færre bevegelige deler.
Selv om motoren til en elbil er elektrisk, så er det fremdeles mange slitedeler hvor det kan oppstå rust og slitasje. Bilene har både batterier, kjøleanlegg/ Air condition, hjuloppheng, bremser, bremsevæske, drivaksler og mer.

Å ta service på elbiler er like viktig som på biler som går på fossilt brennstoff. En fordel er at servicene er i gjennomsnitt billigere og tar oftest mindre tid enn på fossilbiler.
Det kommer opp varsellampe når det er tid for service og da bør bilen inn til service snarest, helst innen 30 dager. Du kan, på de fleste biler, også sjekke tid for neste service i bilens infotainment system. Det ligger som oftest under bil –> innstillinger –> service.
Det er viktig å huske at om man lar være å ta service så vil man miste mobilitetsgarantien på bilen.

Bremsene er ekstra utsatt for rust da el- og hybrid biler gjenvinner energi under bremsing, såkalt rekuperasjon som er en energi gjenvinnings mekanisme. Derfor er det veldig viktig å ta smøreservice på bremser, da renser og smører vi alle flater og glidere.

Vi utfører service og reparasjoner på El biler og hybrider.

Ta kontakt i dag på telefon 70145544 eller epost post@hjelmebil.no